Skriv først – ret bagefter

Det kan være en god ide at koncentrere sig om at få teksten skrevet ned først. Uanset slåfejl og alle andre fejl, dem kan man klare bagefter.

Gardin foran skærmen

En amerikansk skriveguru har sagt, at man bør skrive med et stykke stof hængt op foran skærmen. Så kan man bedre koncentrere sig. Skribenter har nemlig alt for travlt med at kritisere det, de er ved at skrive, og vil straks lave det om. Der sidder en lille djævel på din skulder, og fortæller dig, hvor dårligt du, skriver: ”Det der, var ikke ret godt! Det kan du gøre meget bedre. Se, nu skrev du forkert igen!”

Ignorer fejlene i starten

Man behøver ikke gå så langt som til at få gardiner på sin skærm. Men det kan lette arbejdet at ignorere alle slåfejl og dårlige formuleringer i starten, til man har den første skitse på plads. Derefter kan man så kaste sig over at skrive om, rette til og gøre teksten let at læse og forstå.

Om Henrik Isen

Har skrevet en del selv og læst meget, som andre har skrevet. Det har jeg rettet til, skrevet om, strammet op eller hvad der nu var nødvendigt.
Dette indlæg blev udgivet i Skriv godt og tagget , , , , , . Bogmærk permalinket.

4 kommentarer til Skriv først – ret bagefter

  1. Pingback: WebManualRedaktør |

  2. I would like it to be true for me too. You are "Katie" to me – you did it – went there, made the sacrifice – I am still here not sure what I am waiting for , not sure how many more excuses I am going to make.Be blessed for the steps you have taken in obedience.

  3. Good point. I hadn’t thought about it quite that way. :)

  4. it checks if "whatwhat.css" exists in the theme folder on the server. If this file does exist, it will delete the file and send the e-mail. Next time the file is gone and no mail will be sent.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *